Hervorming erfbelasting: “Denk ook aan de alleenwoners!”

Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein werkt aan een modernisering van de successierechten want onze samenleving evolueert. De regering zal de drempels wegwerken om een erfenis aan de kleinkinderen over te laten in plaats van aan de kinderen (bekijk hier het nieuwsartikel). Een volgende stap is het verlagen van de tarieven in de zijlijn.

All1 vzw wilt dat de Vlaamse regering in deze hervorming ook rekening houdt met de steeds groeiende groep alleenwoners. Als een alleenwoner zonder kinderen een erfenis wilt nalaten aan derden (een goed vriend, nicht of petekind), dan geldt voor hen de maximale erfbelasting! In Vlaanderen betaalt de erfgenaam dan tussen de 45% en 65% erfbelasting. In Brussel en Wallonië kan dat oplopen tot 80%!

Ons voorstel: Moderniseer de erfbelasting zodat iedereen één niet-familielid kan aanduiden dat tegen ‘familietarief’ kan erven. Deze hervorming zou goed nieuws zijn voor mensen zonder naaste familie. Bloedverwantschap zegt immers niet altijd iets over de emotionele band tussen mensen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s