BOEKTIP: Dertig dates cadeau

Woensdagavond, 5 april, nam de debat- en gespreksavond ‘Solo in de City’ plaats in de Beursschouwburg in Brussel (O Solitude). Schrijver en journaliste Nathalie Le Blanc, historica Ariadne Schmidt, politica en voorzitter van All1 Carla Dejonghe, professor Liesbeth De Donder (VUB) en journaliste Noor Spanjer kwamen spreken over de toestand van de single in de maatschappij.
Noor Spanjer deed onderzoek naar haar plaats als single in de samenleving. Ze vatte haar experiment samen in ‘Dertig dates cadeau’. Het boek kan online aangekocht worden op www.singeluitgeverijen.nl.

58883_9789038801353_cvr

Noor gelooft niet in ware liefde – of in ieder geval niet in het romantische ideaalbeeld van één uitverkorene die een leven lang meegaat. Als ze vlak voor haar dertigste weer single wordt, besluit ze haar liefdesleven in eigen hand te nemen: voor haar verjaardag vraagt ze geen cadeaus maar dates. Dertig dates cadeau is het verhaal van deze cadeautjes en van de ervaringen die eruit volgen. Daarbij rijzen de nodige vragen – praktisch en minder praktisch. Waarom moet je bijvoorbeeld niet te veel weten van een date en wat is er mis met daten op een dinsdag?

Maar ook: hoe stuurbaar is liefde? En hoe erg is het eigenlijk om alleen te zijn? Waarom ziet de omgeving vrouwen het liefst zo snel mogelijk aan de man raken, en hoe lang kun je single-zijn zelf leuk blijven vinden als iedereen om je heen blijkt te kiezen voor een traditioneel, monogaam bestaan? Dertig dates cadeau is niet alleen een eerlijk meekijkverslag van een serie blind dates, maar ook een zoektocht naar de mogelijkheden én de moeilijkheden van een ongebonden bestaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s