Dag van de alleenstaande ouder

alleenstaande vaderAll1 roept op om alleenstaande vaders niet te vergeten

21 maart is de Internationale Dag van de Alleenstaande Ouder. Een reden voor All1, de Belgische belangenvereniging voor alleenstaanden, om nogmaals aandacht te vragen voor alleenwoners met kinderen. Uit de vragen die de vzw regelmatig ontvangt, blijkt immers dat voor veel alleenstaande ouders het water financieel en organisatorisch vaak tot aan de lippen staat.
Recent onderzoek van de ULB en de Koning Boudewijnstichting toonde nogmaals aan dat laaggeschoolde alleenstaande moeders met kinderen, veel risico lopen om in de armoede te verzeilen. All1 ondersteunt dan ook de oproep van Bea Cantillon, directrice van het Centrum voor Sociaal beleid, om ervoor te zorgen dat deze groep personen minder zwaar belast wordt. Daarnaast pleit het ook voor extra maatregelen om hen bij te staan bij hun zoektocht naar werk. Vaak vervallen moeders met jongere kinderen immers voor lange tijd in de werkloosheid. Volgens Carla Dejonghe, voorzitter van All1, zijn er daarvoor ook betere omkaderende factoren nodig, zoals meer flexibele en betaalbare kinderopvang.
Voor Dejonghe is de dag van de alleenstaande ouder echter ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alleenstaande vaders niet over het hoofd gezien worden “Naar aanleiding van een blog op onze website over de stijgende kansarmoede bij kinderen van alleenstaande moeders, kwamen er heel wat reacties binnen van alleenstaande vaders die het ook heel moeilijk hebben. Voor hen liggen de dagdagelijkse leefkosten ook vaak erg hoog. Daar komt nog bij dat er nog behoorlijk wat vooroordelen bestaan over de rol van de vader als ouder.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s